Sensus BPM Online noodzakelijk voor verbetering & normering WDO Delta

Proces- en verbetermanagement, steeds meer op de agenda bij waterschappen. Erik Sloothaak, adviseur bedrijfsvoering en –ontwikkeling vertelt ons hoe Waterschap Drents Overijsselse Delta (WDO Delta) dit inricht. Het waterschap van de regio’s Midden-Drenthe en West-Overijssel draagt zorgt voor veilig wonen met water, voor voldoende water voor boeren en bedrijven en voor schoon water in de stad en de natuur.

Erik Sloothaak: “Wij gebruiken de Sensus BPM Software enerzijds als ondersteuning bij het optimaliseren en verbeteren van onze bedrijfsvoering. Anderzijds ondersteunt de procesmanagementsoftware om aan te tonen dat we voldoen aan normen en regelgeving. Zo zijn we bijvoorbeeld voor een aantal processen ISO 9001 gecertificeerd en moeten we voor het beheer en onderhoud van onze primaire waterkeringen voldoen aan de zogenaamde zorgplicht. Voor beide is het noodzakelijk en nuttig om je processen goed op orde te hebben.”

 

Sensus BPM Online noodzakelijk voor verbetering & normering

Om de bedrijfsvoering te structureren en zowel processen, verantwoordelijkheden en documenten in kaart te brengen gebruikt WDO Delta sinds kort Sensus BPM Software. “We gebruikten voorheen BPM|One, maar merken dat het modelleren van processen nu veel eenvoudiger gaat. De layout is heel overzichtelijk en de software werkt zeer gebruiksvriendelijk. De eerste resultaten zijn behaald, iedereen werd er erg blij van. Bovendien is de Intranet publicatie van de processen zeer toegankelijk, medewerkers kunnen de processen gemakkelijk vinden en raadplegen.”

Doel is om snel 80-90 % van de processen overgezet te hebben vanuit BPM|One naar Sensus BPM Online. “Daar doen we meteen een optimalisatieslag overheen. Jaarlijkse evalueren wij de beschreven processen, zijn ze nog actueel, zijn er zaken gewijzigd of zijn er verbeterpunten. Heel gestructureerd dankzij Sensus process management!”

“Wij gebruiken de Sensus BPM Software enerzijds als ondersteuning bij het optimaliseren en verbeteren van onze bedrijfsvoering. Anderzijds ondersteunt de procesmanagementsoftware om aan te tonen dat we voldoen aan normen en regelgeving.”
Erik Sloothaak

Adviseur bedrijfsvoering en -ontwikkeling, Waterschap Drents Overijsselse Delta

Ontdek zelf de voordelen!

Meld u aan voor de proefversie. Nadat u uw gegevens hebt ingevuld, kunt u direct gratis 30 dagen lang processen ontwerpen met de Sensus BPM Designer.

Gerelateerde berichten

Bezuinigingen in de overheid: De noodzaak van efficiëntie en verandering

Bezuinigingen in de overheid: De noodzaak van efficiëntie en verandering

De recente aankondiging van bezuinigingen in de overheid, waarbij 22% van de ambtenaren hun baan dreigt te verliezen, heeft geleid tot veel zorgen en discussies. Deze bezuinigingen hebben impact op de betrokken werknemers en de bredere toeleveringskosten van ZZP’ers en consultancybedrijven die afhankelijk zijn van overheidsopdrachten.