Gemma architectuur direct beschikbaar in Sensus BPM Online

De Gemma architectuur is een landelijke referentiearchitectuur voor Nederlandse gemeenten. Deze referentiearchitectuur bestaat uit een collectie van kaders, richtlijnen, referentiemodellen en standaarden waar gemeenten gebruik van kunnen maken. Gemeenten gebruiken deze referentiearchitectuur om het inrichten van de gemeentelijke informatievoorziening te verbeteren. Daarnaast om samenhang tussen processen en kaders aan te geven. Sensus process management heeft middels Sensus BPM Online de procesarchitctuur van Gemma beschikbaar gesteld via zowel een procespublicatie als in een bewerkbaar voorbeeld in de BPM applicatie.

De afkorting GEMMA staat voor de GEMeentelijke Model Architectuur. Dit is de landelijke referentiearchitectuur voor gemeenten. de GEMMA referentiearchitectuur helpt alle Nederlandse gemeenten om de gemeentelijke (ICT-)ontwikkelingen aan te sturen en is nu ook beschikbaar als framework in Sensus BPM Online.

Inzage de GEMMA architectuur

Voor alle gemeente stellen wij de Gemma procesarchitectuur beschikbaar in Sensus BPM Online formaat. Uw processen kunt u binnen deze architectuur inrichten. Het gebruik van deze indeling maakt het mogelijk om processen onderling tussen de verschillende gemeentelijke organisaties te vergelijken. Wij bieden daarnaast een aantal uitgewerkte referentieprocessen binnen onze software aan waarmee u snel aan de slag kunt. Voor klanten van de Sensus process management, gebruikers van Sensus BPM Online, is de procesarchitectuur en de beschreven processen gratis verkrijgbaar in Sensus-formaat.

Heeft u vragen over de Gemma procesarchitectuur gemaakt met Sensus BPM Online? Neem contact met ons op en wij helpen u graag verder met het opzetten van uw eigen procesarchitectuur gebaseerd op de Gemma architectuur.