NVVB Werkprocessen Burgerzaken kant en klaar beschikbaar

De NVVB (Nederlandse Vereniging voor Burgerzaken) en Sensus process management werken samen om de Werkprocessen Burgerzaken te beschrijven en verder te verbeteren.

De landelijke referentiemodellen voor Werkprocessen Burgerzaken omvatten momenteel ruim 70 primaire werkprocessen. Aan al deze referentiemodellen zijn systeem-procesbeschrijvingen toegevoegd. Denk hierbij bijvoorbeeld aan interne audits, klanttevredenheidsonderzoek en documentbeheer. De referentiemodellen voldoen hiermee aan ISO-normen. Gemeenten die hiermee werken kunnen dan ook ISO-certificering (9001 : 2000) aanvragen voor hun eigen beschreven processen.

De procesmanagement methodiek van Sensus process management sluit aan bij de eisen die de NVVB stelt en biedt zelfs méér dan dat. Alle Werkprocessen van de NVVB zijn beschikbaar in Sensus BPM Online. Hier kunnen gemeenten de Werkprocessen Burgerzaken gemakkelijk updaten en worden de processen automatisch bijgewerkt bij wijzigingen door de NVVB.

 

Inzage in NVVB Processen voor leden

Voor leden van de NVVB hebben wij alle Burgerzaken Werkprocessen beschikbaar gesteld in Sensus BPM Online. Hier kunt u de Werkprocessen en de NVVB Beslisbomen bekijken.

Heeft u een abonnement op de Werkprocessen Burgerzaken maar (nog) geen wachtwoord van ons ontvangen? Neem contact met ons op en wij voorzien u van een gebruikersnaam en wachtwoord om in te kunnen loggen in de BPM Publisher van Sensus BPM Online.

Geen NVVB lid?

Bent u geen lid van de NVVB maar wilt u wel zien hoe de Burgerzaken processen zijn vastgelegd in Sensus BPM Online?
Bekijk de gratis voorbeeldpublicatie in Sensus BPM Online  van het ‘Geboorteproces’.